Fordon och Fastigheter

BILBOLAGET I LEKSAND ABVår huvudsyssla har varit import av bilar men vi har även importerat Transportfordon, Lastbilar, Motorcyklar, Båtar, Lastmaskiner och Grävmaskiner. På senare år i takt med ökad efterfrågan har vi även kunnat tillhandahållit Svenska bilar till mycket konkurrenskraftiga priser.

Verksamheten har utvidgats med större lokaler och en komplett verkstad, däckhotel, och uthyrning av div maskiner allt för att du som kund skall ha ett tryggt ägande till humana priser.

Bilbolaget har utökat sin verksamhet med diverse fastigheter, klicka på bilden nedan till höger för att se vårt fastighetsbestånd.

BILVERKSTAN I LEKSAND AB

VÄLKOMMEN TILL VÅR MECA VERKSTAD OCH DÄCKHOTEL.SE
PÅ Övermo Maskinvägen 2 LÄTTILLGÄNGLIGT, EGNA PARKERINGSPLATSER MED NÄRHET TILL CENTRUM OCH NORET.

SERVICE

Vi servar och reparerar alla bilar och märken på ett fackmannamässigt sätt av vår utbildade personal med reservdelar som motsvarar original kvalitet och har 3 års reservdelsgaranti.

Du får en assistansförsäkring (bärgning hyrbil osv) servicescheman och rekommendationer hämtas hos tillverkaren och du har möjlighet att dela upp betalningen till 24 månader.

DÄCKHOTEL

Detta innefattar hjulskifte, kontroll, tvätt och förvaring.
555 kr/säsong SUV/Lätt lastbil + 100 kr

TJÄNSTER

Verkstaden uppdateras hela tiden med nyheter för att kunna tillgodose er som kund en så snabb och kostnadseffektiv reparation som möjligt.
Hjulinställning ac-reparationer diagnossystem

GDS

Du kanske skruvar själv? Och behöver hjälp med tips, tillvägagångsätt eller tekniskdata hör bara av dig så hjälper vi till. Du kan alltid beställa från vårt sortiment och ha grejorna dagen efter till konkurens kraftiga priser
Mektips, reserdelsförfrågan!

TIPS

När du kommer för hjulskifte se till att ha ev nyckel till låsbultar framme och inför service/reparationer det blir enklare för oss om du kontrollerat att serviceboken finns tillgänglig och om bilen är någorlunda urplockad osv. sen uppskattar vi givetvis om du håller tiden vi har avtalat.

Välkommen med er förfrågan!

OM OSS

Bilbolaget startade sin verksamhet sommaren 2000.

Vår huvudsyssla bestod mestadels av att importera bilar främst ifrån Europa, något som vi blev en av de största importfirmorna under några år. Med allt större efterfrågan på fordon , såsom arbetsbilar, maskiner, båtar mc, pickuper  och även svenska bilar så har vi breddat vår verksamhet.

Idag har vi både försäljning av bilar, mindre kompaktlastmaskiner och uthyrning. Vi har även på senare år satsat på fastigheter och hyr idag ut både lägenheter och kommersiella fastigheter, den totala uthyrningen uppgår idag till ca 9500m2.

Några av våra hyresgäster är ICA, Telia, Dalarnas försäkringsbolag, Blomsterflärd, Frisörtorget, Siljans kiropraktik, Hotell Leksand, Restaurang Bosporen, Crossfit Leksand, Bilverkstan i Leksand (Meca & Däckhotell) och ca 15 centralt belägna lägenheter och lagerlokaler.
Vårat senaste projekt är att uppföra ett nytt gym intill Tegera Arena, som kommer att hyras ut till gymkedjan Actic.
Träningsytan kommer bli ca 1600m2 och inrymma allt som ett modernt gym skall ha.

Grundare:  Jörgen Sjödin & Jens Baekkelund

KONTAKTA BILBOLAGET

BESÖKSADRESS:

ÖVERMO MASKINVÄGEN 2 
793 35 LEKSAND

POSTADRESS: 
BOX 28
793 33 LEKSAND

TELEFON: 0247-25 46 00
Mail: bilbolaget.ab@telia.com

KONTAKTA BILVERKSTAN

BESÖKSADRESS: 

ÖVERMO MASKINVÄGEN 2 
793 35 LEKSAND​​​​​​​

POSTADRESS: 
BOX 28
793 33 LEKSAND

TELEFON: 0247-120 30 
Mail: leksand@mecaverkstad.se